Relaxatietherapie bij Repoze
Mijn werkwijze is gegroeid vanuit van mijn opleiding bij Bieke Schotte en gegroeid uit werk-ervaringen van de laatste 10 jaar. Elke patiënt is uniek, en heeft zijn eigen verhaal waardoor elk begeleiding uniek en persoonlijk op maat is.
Via een aantal sessies loodsen we jou naar wat je weer energie geeft en echt gelukkig maakt. Door ervaring, kennis en bewezen methodes in te zetten, ondersteunen we jou om succesvol actie te ondernemen.
Hoe ziet een behandeling eruit?
Repoze gaat voor een unieke en persoonlijke behandeling
Kennismakingsgesprek
Je kan steeds een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen om te horen of mijn persoonlijkheid en werkwijze jouw ligt.
Eerste sessie
in kaart brengen van uw klachten en uw eigen hulpvraag. Er wordt uitleg gegeven wat stress is en wat dat precies doet met uw lichaam. De basis van relaxatie wordt aangeleerd.
Vervolgsessies
het losmaken van rug en nekregio enerzijds en anderzijds uit het aanleren van de drie grote wetenschappelijke relaxatie methodes. Daarna wordt er verder gewerkt met de methodes die u het best liggen, rekening houdend met wat u ervaart door dit thuis toe te passen.
Relaxatietherapie?
Binnen de kinesitherapie is relaxatietherapie opgenomen in de erkende verstrekkingen. In 2010 heb ik een speciale opleiding relaxatietherapie gevolgd. Deze opleiding is gesteund op alle wetenschappelijke informatie in dit gebied.
Er wordt behandeld op voorschrift van een huisarts of specialist. Door middel van anamnese en onderzoek wordt er bepaald welke relaxatietechniek het meest efficiënt is voor de patiënt(e). Ik ben ook gemachtigd om via verslaggeving correcte informatie door te sturen naar de voorschrijvende arts.
Ik ben niet geconventioneerd. Met andere woorden, ik heb de overeenkomst kinesitherapeuten-Riziv (M18) niet ondertekend.
Vermits de relaxatietherapie opgenomen is in de erkende toepassingen van de kinesitherapie, komt deze wel in aanmerking voor terugbetaling onder bepaalde voorwaarden.
Op het ogenblik van de start van de behandeling worden alle financiële aspecten van de behandeling besproken.
Wanneer relaxatietherapie volgen?
Je kan relaxatietherapie volgen omwille van verschillende redenen: wanneer je je niet meer goed voelt in je eigen lijf, je lichaam wilt niet meer mee, je wilt heroriënteren, je wil je work/life balans meer op orde krijgen, je bent richting een burn-out aan het gaan, je wil het werk weer hervatten na een burn-out, …
1. ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie,...
2. paniekaanvallen, angsten
3. chronische pijnen zoals migraine, spanningshoofdpijn en -nekpijn,...
4. psychosomatische klachten
5. slaapstoornissen
6. concentratiestoornissen
7. hartritmestoornissen, hoge bloeddruk...
8. spijsverteringsklachten, spastisch colon,...
Ook bij slaapproblemen kan relaxatietherapie helpen
Soms heb je geen moment rust. Je hebt tijd en aandacht tekort. Stress!
En dan kun je 's avonds in bed ook nog eens niet in slaap vallen.
Je woelt, maalt en doet je best. En dat werkt dus niet...
Ontspanningsoefeningen kunnen gelukkig wel een gewenst reultaat leveren.
Of het nu aan drukte ligt, of aan een fundamenteel slaapprobleem: niet kunnen slapen is vervelend. Te weinig slaap heeft een grote invloed op het leven. Je stemming lijdt eronder, maar je presteert ook minder goed. Door een tekort aan slaap ben je bovendien vatbaar voor infecties of gevoeliger voor blessures.